Home > Hírek > Interjú Azharul Vandával

Interjú Azharul Vandával

2017. május 22. 14:23

Azharul Vanda a Magyar Everest Expedíció 2017 szervező ügynökségének, a Faster Promotion Kft.-nek az ügyvezető igazgatója válaszolt kérdéseinkre, hogy milyen érzések kavarognak benne így a cél előtt.

 

 

– Hamarosan indul a csúcsmászás, itt vagyunk a cél előtt. Milyen érzések kavarognak ilyenkor egy cégvezetőben, egy nőben? Most már lassan egy éve ezen a projekten dolgozik az ügynökség, érzelmileg mennyire megterhelő ez?

 

Mérhetetlen izgatottság van bennünk, mivel szívügyünkké és az életünk részévé vált ez a projekt. Az adrenalin dolgozik, nemcsak a fiúkban fent a hegyen, hanem bennünk is több ezer km-re tőlük, itthon. Több szempontból is fantasztikus ez az expdíció, az hogy ennyire megmozgat rajtunk kívül még több ezer embert. A háttérben, pedig ha összeszámolom közel száz ember is érintett, – média partnerek, kollégák, támogatók és családtagtok. Megterhelőnek nem nevezném, viszont valóban egy ekkora méretű és súlyú esemény menedzseléséhez, nem elég a napi 8 órás munkarend, sőt még a 16 óra is kevés szinte. A Faster Promotion-on megy keresztül az összes szervezési feladat, kezdve a technikai dolgokon át, egészen a sajtóban megjelent hírekig. Mi hagyunk jóvá mindent és adunk közre. A kollégák most ebben az időszakban folyamatosan online vannak, figyelik a kinti eseményeket, egyeztetnek. Dávid és Szilárd tudja, hogy nincsennek egyedül, de azért nem könnyű. Néha jó lenne ott lenni a közelükben és személyesen is biztatni őket.

 

 

– A környezeted is érzi a megterhelést, vagy külön választod a munkát és magánéletet?

 

Egy női cégvezető esetében, lehet ez a hátránya, mint az előnye, hogy nagyon a szívén viseli a céggel kapcsolatos történéseket, a projekteket. Egy női vezető sokszor a megérzéseire hallgat és annak megfelelően dönt. Nagyon nehéz, szinte nem lehet különválasztani, ahogy egy színész is beleéli magát az aktuális szerepébe.  Nálam is így van, most az expedícióról szól minden otthon, a családban, a barátok között. De igazából záporoznak a kérdések felém, bárkivel találkozom, hogy hol tart az expedíció és fiúk, hogy vannak, mikor lesz a csúcsmászás.

Hogy a környezetem érzi-e a megterhelést? Erre csak annyit válaszolnék, hogy a brit vőlegényem, múlt héten egy “one way ticket-et” vett Angliába. Egyébként Ő is szerelmese lett a projektnek, hiszen maga is megjárta már a Mt. Everest Base Camp-et.

 

 

– A kollégák az irodában, hogy élik meg?

 

Mindenkin nagy a nyomás, az amúgy is megsokasodott feladatokon túl, sorra születnek új, kreatív ötletetek, amelyeket még mindenképp szeretnénk megvalósítani az expedícióhoz kapcsolódóan. De mivel minden kollégám magáénak tekinti a projektet, így visz a szívünk. Gyakorlatilag papírformát meghazudtoló módon és energiával dolgozik az egész stáb.

 

 

– Stefano Favaro, a cég alapítója és tanácsadója, az expedíció managere, ő most kint van Dávidékkal. Ő, hogy éli meg kint az utolsó napokat lehet róla tudni?

 

Stefano borzasztóan jól tud alkalmazkodni, legyen szó sivatagi körülményekről, – megjárta a Dakart kétszer is –  vagy éppen sátorban alvásról 5000 méteren. Azonfelül nagyon nyugodt és pozitív ember, így kellő higgadtsággal van és támogatja a fiúkat amiben tudja. Stefano és az RTL stábja, mint az expedíció kiemelt partnere a helyszínen, a Base Camp-ből, Török Edina alaptábor vezetővel fogják követni és végig izgulni a csúcsmászást.

 

– Hol fogjátok tölteni a csúcsmászás óráit? Lesz rajongói központ, vagy összegyűltök az irodában?

 

Természetesen a háttércsapat itthon közösen együtt tölti és izgulja végig a csúcsmászás éjszakáját. Nem titkolom, a pezsgőt már behűtöttük, de nagyon jól tudjuk, hogy a csúcs elérése után, még egy nagyon nehéz út van hátra, le is kell jönnie Dávidnak és Szilárdnak a hegyről. Ez sokszor veszélyesebb, mint maga a csúcsmászás.