Home > Hírek > Dávid megérkezett a C2-be

Dávid megérkezett a C2-be

2017. május 26. 14:20

Az Everest Expedíció 2017 expedíciós hegymászóit a szokottnál is nehezebb feladat elé állította a Mount Everest az ide mászószezonban.

Az expedíciók előrejelzéseit készítő meteorológusok egybehangzó véleménye szerint évtizedek óta nem volt ilyen kiszámíthatatlan az időjárás a hegyen, főleg annak nepáli oldalán.

Legfrissebb hír, 

Klein Dávid a négyes táborban töltött éjszaka után a mai nap (2017. május 26.) folyamán épségben leereszkedett a 6500 méter magasan lévő kettes táborba, ahol jelenleg a sátrában pihen. Holnap innen éri el az alaptábort, amellyel lezárul a Magyar Everest Expedíció 2017 csúcsmászása. Ebben a szezonban több kísérletre a várható időjárási körülmények, valamint a Khumbu-jégesésen felállított létrák közelgő lebontása miatt nem lesz lehetőség. Dávidot az 5344 méteren fekvő ideiglenes otthonában Török Edina alaptábor-vezető, Suhajda Szilárd hegymászótársa és Stefano Favaro, az expedíció managere várja.

További friss hírek az expedíció kiemelt stratégiai partnerének műsorában, a 17:25-kor kezdődő Fókuszban, az RTL Klubon.